News

MMATT projekt

 

A projekt megnevezése:MMATT - Mobilkommunikáció és Multimédia-alapú Tudás-Transzfer oktatástámogató szoftver létrehozása

A projekt időtartama: 2012. július 1. – 2013. december 31.

A kedvezményezett: MMATT Kft.

A pályázati konstrukció, akkreditált innovációs klaszterek tagjainak többségi tulajdonában lévő projektcégei számára nyújt forrásokat. A kedvezményezett (MMATT Kft.), az Alliance Informatikai és Innovációs Klaszter tagja.

A projekt célja, egy olyan mobil eszközökre is optimalizált, multimédia alapú, komplex oktatási eszközkészletet szolgáltató rendszer előállítása, amely a piacon jelenleg megtalálható hagyományos didaktikai módszereket támogató keretrendszerekkel szemben, XXI. századi megoldásokat nyújt a tanárok, diákok, iskolák, oktatási intézmények közösségei, és akár nemzetközi oktatási környezetek részére is. Az oktatás forradalmian új módszereinek használatával, a tanulás hatékonyságának növelését érhetjük el. A megoldás nem csak a hagyományos tanár – diák képzési sémában nyújt speciális eszközöket, hanem az innováción, kreativitáson alapuló képző és alkotó közösségek számára is eszközkészlettel rendelkezik. Azon oktatási közösségek számára is hatékony, személyre szabott eszközkészletet kínál, ahol a cél a speciális oktatási igényű hallgatók, csoportok felzárkóztatása. Mindezeken túl, a Rendszer hallgatói közösségeken keresztül lehetőséget biztosít arra is, hogy a diákok egymással megosszanak praktikus tudást „csemegéket”, amelyek nem csak a hagyományos oktatási területekről származhatnak, hanem a mindennapi diákéletben való eligazodásban is segítenek.

Moduljai ötvözik a video-alapú v-learning, a mobil eszközöket használó játék-alapú tanulás (GBL), és az on-line oktatás e-didaktikai megoldásait. Összetett eszközkészletet, sablonokat nyújtanak a következő generációs tanulási technikák alkalmazására.

Tudásmenedzsment eszközei az oktatási szférában történő felhasználás mellett, alkalmasak lesznek többek között vállalati, és vállatok közötti tudásmegosztásra, tudástranszferre, ami kiemelkedően fontos lehet a működő innovációs klasztereken belüli tudásmenedzsment területén.

A Rendszer, a napjainkban egyre népszerűbb cloudcomputing, azaz felhő alapú modellek logikáját használja fel. Ez azt jelenti, hogy a program egy központi szerverparkban fut, így a megrendelőknek nem kell külön telepíteniük alkalmazásokat, hanem böngészőről online tudják használni. Ez a használat akár oly módon is történhet, hogy a Rendszer elemei szolgáltatásként, az igénylő honlapjába ágyazva jelennek meg. A központi szerverpark teljes mértékben skálázható (az igények függvényében növelhető a kapacitás), hogy a különböző igénybevételeknek megfelelően lehessen összeállítani az eszközkészletet, és a hozzárendelt erőforrásokat. Támogatja majd a tartalom és forrás „megosztást”, azaz akár modulonkénti növekvő erőforrásigények is rugalmasan, gyorsan kielégíthetők.

A felhasználói felület a leggyakoribb böngészőkkel kompatibilis, mint például az Internet Explorer, a Firefox, Opera, Google Chrome, Safari. Mivel a rendszer a számítógép böngészőjén keresztül jelenik meg, ezért platform független: Microsoft Windows, Linux, OSX, valamint Android operációs rendszereken is használható lesz.

A Rendszer olyan szolgáltatásokat is nyújt majd, amellyel távoli helyekről bejelentkező tanulók együtt, egy időben vehetnek részt pl. nyelvórán, tanórán, szakkörön, ezek mellett akár nemzetközi tanulói, kutatói együttműködések is lebonyolíthatóak lesznek a segítségével. Tanulási minták, oktatási sablonok megosztását, exportját és honosítását lehet majd megvalósítani, elősegítve ezzel az országhatárokon átnyúló együttműködéseket.

A mai trendeket követve, a különböző okostelefonokra és tabletekre is optimalizált, képernyőérintéssel vezérelhető felülettel is rendelkezni fog, aminek segítségével tesszük lehetővé, hogy bárki bármikor bárhonnan hozzáférhessen a „felhőben” tárolt tartalmaihoz, vagy megosztásokon keresztül a diákok, kollégák, sőt akár külföldi partnerek anyagaihoz is, igazolva a MMATT szlogenjét,

„ZSEBEDBEN A TUDÁS”.

Fórum

Google Drive

Hírek

Kapcsolat

Hírlevél

Kérdőív